HAPPILLY EVER AFTER 9 november – 21 december 2013

logo

Jonkergouw KunstWerk presenteert bij Galerie BMB nieuw werk van de Rotterdamse kunstenaar S.P.A.M. van Griensven (1976) in een project | tentoonstelling met de titel: ‘Happilly Ever After’ – tevens de première van haar tweede korte film.
Van Griensven werkt met verschillende media welke tezamen een geheel vormen. In de galerie worden levensgrote, hyperrealistische tekeningen getoond, maar bijvoorbeeld ook kleine sculpturen van de personages uit de film. Net als bij de ware Hollywood producties ontbreken posters, verzamelkaartjes en sleutel hangers niet.

Het terugkerende thema binnen het werk van Van Griensven is het imperfecte individu. In haar werk dragen de personen vreemdsoortige helmen en maskers. Meerdere fascinaties van de kunstenaar zijn hieruit op te maken. Gebruikte voorbeelden zijn de menselijke behoefte aan bescherming van lichaam en ziel en de maakbaarheid van uiterlijk en overkomen.

Met mijn maskers of helmen transformeert het uiterlijk van de drager al snel in een personage of wezen. De mogelijkheden zijn eindeloos vergeleken met het uiterlijk dat je bij geboorte hebt gekregen.

Van Griensven zet haar eigenzinnige personages en de daarbij passende omlijsting overtuigend en geloofwaardig neer. Zij vindt haar uitdaging in het creëren van een vervreemde droomwereld waarin ook sporen van herkenbaar menselijk gedrag en dagelijkse realiteit te zien zijn.

S.P.A.M. VAN GRIENSVEN – tekeningen | video | mixed media

extra in het kabinet: Mirka Farabegoli, Astrid Oudheusden, Marijke Vijfhuizen

opening | première Happilly Ever After – zaterdag 9 november 17.00 – 19.00 uur
tentoonstelling 9 november tm 21 december 2013
locatie Galerie BMB Kerkstraat 129 A 1017 GE Amsterdam www.galeriebmb.nl
openingstijden woensdag tm zaterdag 12.30 – 17.30 uur

download de uitnodiging

S.P.A.M. van Griensven 'HEA winter' foto: Aad Hoogendoorn
S.P.A.M. van Griensven ‘HEA winter’ foto: Aad Hoogendoorn