FESTIFALL 5 oktober – 2 november 2013

FESTIFALL

Jonkergouw KunstWerk presenteert bij Galerie BMB in Amsterdam de tentoonstelling FESTIFALL, een duo show met Mirka Farabegoli & Astrid Oudheusden én een groeps expositie in het KABINET met werk van o.a. Daniel Levi, Marijke Vijfhuizen, Yvon Trossèl.

MIRKA FARABEGOLI (1983, Leeuwarden) tekeningen | grafiek – Achter de meest afschrikwekkende maskers schuilt vaak een onverwachte schoonheid, terwijl wat op het eerste oog onschuldig lijkt zich kan ontpoppen to de grootste nachtmerrie. De mens bezit een ongekend talent om de feiten te verdraaien en naar zijn eigen hand te zetten. In mijn tekeningen, grafiek en installaties onderzoek ik de grens tussen fantasie, mythe, en werkelijkheid. Ervaringen uit het dagelijkse leven, cultuurverschillen, (boven)natuurlijke verschijnselen, doemscenario’s, sciencefiction, nieuwsberichten en sterke verhalen versmelten tot een nieuwe, parallelle wereld. De figuren en situaties zijn daardoor zowel herkenbaar als bizar. Door de tekeningen en grafiek op verschillende manieren te combineren onstaan er telkens nieuwe verhalen en associaties.

ASTRID VAN OUDHEUSDEN (1967, Lochem) schilderijen – kijkt graag rond in de wereld. Ze loopt door volle straten en tast passerende gezichten af, zoekend naar verborgen verhalen. Op een hoek blijft ze staan en ziet mensenlevens aan zich voorbijtrekken. Moeder met stuurs puberende zoon. Het vijfentwintig jaar getrouwde stel, ongemakkelijk in elkaars nabijheid omdat de liefde verdorde maar ze bij god niet weten of ze het zonder elkaar wel zouden redden. Twee vriendinnen, net zeventien, die nu al een verstikkende rolverdeling hebben. De mannen van kantoor die hun hobby bewaken door geld te verdienen met slaafse gehoorzaamheid. Sommige van die mensen komen in een schilderij van Oudheusden terecht. Met gevoel voor verf vereeuwigt ze deze helden van het alledaagse. Astrid Oudheusden werkt vooral in series.

opening zaterdag 5 oktober 17.00 – 19.00 uur  – de kunstenaars zijn aanwezig
tentoonstelling 5 oktober tm 2 november 2013
locatie Galerie BMB Kerkstraat 129 A 1017 GE Amsterdam www.galeriebmb.nl
openingstijden woensdag tm zaterdag 12.30 – 17.30 uur

 

download de uitnodiging

 

Astrid Oudheusden 'Lazy Dawn' olie | doek

Astrid Oudheusden ‘Lazy Dawn’ olie | doek